1O kvalitách fermentace slyšíme v poslední době ze všech stran. Pickles (kvášo, fermentovanou zeleninu) u nás celoročně připravujeme už 13 let a tak její výhody pro náš organismus můžeme jen potvrdit. Je zásobárnou vitamínů, antioxidantů, enzymů, podporuje trávení, pomáhá při odkyselení organismu, dává nám chuť a energii do života, navíc je chutná a dovede i jinak nevýrazné jídlo oživit.

Nám v začátcích velmi pomohla praktická ukázka. Začít s pickles je podobné jako začátky pečení vlastního domácího kváskového chleba. Teoretický návod se zdá být zdlouhavý, složitý a nesrozumitelný. Když však uvidíte postup na vlastní oči, sáhnete si na hustotu a konzistenci, přestanete se obávat a do pečení se s odhodláním pustíte. 10055

Na našem jednodenním kurzu vás nastartujeme, zbavíme obav, doporučíme směr a dál už pojedete sami. Dá se říci, že fermentování je jistý druh posedlosti :-) Jakmile proces jednou vyzkoušíte, zeleninu ochutnáte, jste v tom až po uši. Na kurzu si povíme o různých typech přípravy pickles, důvodech proč zeleninu doma připravovat. Především si ale celý postup společně prakticky vyzkoušíme a svůj zárodek si odvezete k "dopečení" domů. 

4Cena 900 Kč zahrnuje kurzovné včetně vzorku s sebou, společný veganský oběd zpestřený několika druhy již uzrálé fermentované zeleniny. S sebou oblíbený nůž, případně škrabku.

Lektor: Markéta Mikušíková

Termín: 13. července 2019

Začneme v 10 hod a rozloučíme se kolem 17:00 hod.

Hlásit se můžete u Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.