Termíny kurzů pro sezónu 2019

Pro více informací a přihlášky pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Těšíme se na vás!

Od Do Název kurzu
9. února   Péče o ovocné stromy
4. dubna 7. dubna Výroba nádrže na dešťovku z ferrobetonu
26. dubna 28. dubna Vaření na jaře
8. května  12. května  Tesařina z kulatiny
18. května  Naklepávání
24. května  26. května  Kosení a naklepávání
31. května 2. června Kosení a naklepávání
8. června 9. června Broušení
14. června 16. června Vaření v létě
19. června 23. června Tesařina z kulatiny
13. července   Jak na domácí fermentaci zeleniny
19. července 21. července Kosení a naklepávání
25. července 28. července Základy práce se dřevem a výroba anglického dědka
6. září 8. září Vyřezávání dřevěné lžíce, broušení nástrojů
14. září 15. zaří Terra preta
20. září 22. září Vaření na podzim
22. listopadu 24. listopadu Vánoční a silvestrovské menu

null

FBrano

Až se naučíte dobře připravit svou kosu (to železné), seřídit kosiště a rozpohybovat své tělo do ladných pohybů, nebudete již chtít naslouchat vibracím motorové sekačky, zažívat připoutanost k matrixu elektrické či ropné sítě. S mixováním brouků bude také konec. S kosou můžete bez rámusu udržovat louku, sad i klasický trávník kolem domu. Ten se vám po čase odmění svou pestrostí a vitalitou.

24. - 26. května 2019

31. května - 2. června 2019

19. - 21. července 2019

dedek anglicky smallVyrobte si nožní svěrák zvaný "dědek", který se hodí na každém hospodářství i v přírodní dílně. Sundavání kůry, tvarování nohou, kolíků, topůrek - to vše se nejlépe dělá na dědkovi. Vyrobit dědka bez dědka není jednoduché :-) Kromě dědka budeme používat jednoduché, běžně dostupné nářadí, jako jsou pila, hoblík, dláto, poříz, kolovrátek a možná dojde i na vrtačku :-) Povíme si základy o struktuře a vlastnostech dřeva, které jsou potřebné pro práci s ním. Obejdeme se bez hřebíků a vrutů. Budeme tvořit pro radost z procesu tvoření. Výsledkem bude Váš pomocník pro další tvoření.

kolaz lzickaVyrobíte si dřevěnou lžíci, naučíte se brousit a odnesete si řezbářskou sekyru. Nebudeme se snažit vyrobit toho rychle co nejvíc, ale zaměříme se na proces a kvalitu. Zklidnění a pohroužení se do práce vám přinese mnohem větší pochopení materiálu. Umožní vám zažívat stav plynutí, který člověku přináší déle trvající pocit spokojenosti a naplnění. Na lžíci, která je na výrobu poměrně složitá, získáte znalosti a dovednosti pro výrobu mnoha jiných řezbářských výrobků.

Řezbářská sekyra je nástroj, který se používá tradičně na začátku skoro každého řezbářského díla. Budete překvapeni, jak je užitečná i při tak malém výrobku, jakým bývá lžíce. Vy si ji sami vyrobíte z obyčejné malé sekyry radikální úpravou ostří. Získáte tím nástroj s úplně jinými možnostmi, než mají běžné sekyry. Dále budete pro dokončovací práce používat řezbářský nůž a lžičkovník.

V roce 2018 jsme poprvé zkombinovali broušení s vyřezáváním a osvědčilo se to. Při řezbářských pracích je často potřeba doostřovat své nástroje, aby byly řezy hladké, bezpečné a aby některé úkony vůbec šly provést. Řezbařina je radost, ale jen pokud máte ostré nástroje. K broušení budeme používat tradiční techniky za použití kamenných bloků, ale také ekonomické techniky za použití vlastních brusných přípravků v kombinaci s brusnou pastou nebo smirkovým papírem.

FBrano

     3x větší úroda ze stejné plochy

     Bez každoroční potřeby dohnojování

     Minimální nároky na pletí

     Minimální nároky na zalévání

     Přirozeně bez chemie

ObalovanePampelisky

Naučte se připravovat chutná veganská jídla z převážně místních sezónních průmyslově neupravovaných potravin. 

Jaro: 26. - 28. dubna 2019

Léto: 14. - 16. června 2019 - KURZ NAPLNĚN

Podzim: 20. - 22. září 2019

Zima: 22. - 24. listopadu 2019

začátek vždy pátek v 18:00, konec v neděli po obědě

Lektor: Markéta Mikušíková

Cena:  2200 Kč zahrnuje kurzovné, plnou penzi (od páteční večeře do nedělního oběda), vzorky na ochutnání s sebou; tištěné recepty, návody a doporučení; ubytování ve vlastním spacáku


Lektor Aleš LindovskýHodně sedíme, koukáme do obrazovek, konzumujeme umělotiny a celkově degenerujeme. Proud většinové společnosti je silný. My z něho ale můžeme vyplout a s nadhledem si vybírat jen to, co opravdu zvyšuje kvalitu našeho života. Můžeme jíst nabíjející jídla a cvičit tak akorát, aby naše těla zůstávala dlouhodobě silná, odolná, pružná a krásná. To se brzy projeví i vyšší mírou životní energie - vitality.

Kurz Vitality je jedním ze série kurzů Integrální životní praxe. Cílem je, abychom byli veselejší, prospěšnější pro své okolí, celkově spokojení a šťastní. Abychom v rámci svých možností žili naplňující život. Vědomým přístupem dochází ke změnám mnohem rychleji. Iintegrální (ucelený) přístup maximálně využívá výhod informační doby. Čerpá z mnoha zdrojů, vybírá to, co funguje a zahazuje to, co je přežité.

Kurz Vitality je tu pro ty, kteří jsou připraveni udělat ve svém životě změny. Kteří vědí, že změna je nutná. Kteří potřebují získat motivaci, směr a nejmodernější informace, aby s minimálním úsilím získali maximum vitality do života. Budete potřebovat otevřenou mysl. Některé informace člověk nerad slyší...