Reportáže z proběhlých akcí
V této sekci jsou zveřejněny reportáže převážně ve formě fotografií z vybraných akcí.
Společně jsme zasadili 110 stromů (jabloně, hrušně, třešně, slivoně, jeřáby, ořechy) Děkujeme.
Toto byl náš první skupinový půst, který jsme zorganizovali. Zvolili jsme půst na vodě po dobu 5 dnů - to už vyžaduje jistou odhodlanost. Někteří měli předchozí hladovkové zkušenosti, někteří půstovali poprvé.
Byl jsem překvapen, že nedocházelo k projevům nervozity, ani podráždění. Skupina byla velice různorodá, ale za těch pět dní se dala krásně dohromady. Společné absolvování takovéto akce lidi pojí.
Každý, alespoň během prvních dní, zažíval nějakou formu detoxifikace: potažený jazyk, v puse jak v polepšovně, slabší bolesti hlavy, motání hlavy, drobné vyrážky, ...
První letní kurz spontánního intuitivního vaření jsme si báječně užily. Po smršti kurzů s převážně mužskou účastí to pro mě bylo skvělé osvěžení. Stihly jsme připravit ranní kaše, zavařit meruňky, uválet sushi, založit na "kimchi", upéct kváskový chléb, vyrobit seitan, nechyběla ani večerní grilovačka a v neděli jsme si z divokého lupení připravily "horní patro" na polentovou pizzu. Moc díky Jaruškám, Daně s Luckou, Janičce, Martě, Elišce, Jitce, Lindě a mojí mamče za pohodu, vzájemné sdílení a obohacení nejen v kuchyni. Markéta
Velké poděkování Petrovi Bulantovi za sdílení svého přístupu ke stromům a péče o ně. Také všem zúčastněným, kteří opustili teplo svých domovů a po sněhových cestách přijeli až sem.
Tento první kombinovaný kurz broušení a vyřezávání vznikl na váš popud po kurzu tesařiny z nehraněné kulatiny.
Žádný řezbář ani truhlář se neobejde bez dovednosti broušení. Přesto je to hodně ambiciózní naučit se základy obou disciplín během pouhých dvou dnů.
Trochu jsem z toho měl obavy, ale teď, po kurzu, mám pocit, že to smysl mělo. Myslím, že se ve vás hodně prohloubil vztah k řezným nástrojům i ke dřevu.
Díky Oldovi za fotodokumentaci. Já jsem nestihl udělat ani jednu fotku.
Škoda že nebylo víc času na zpětnou vazbu. Po páteční teorii jsem nebyl se sebou moc spokojený. Chtělo by to držet se víc osnovy a dát tomu větší strukturu a snad i stručnost. Sobotní a nedělní praxe se mi moc líbila. Řezbářské lavice se myslím osvědčily a každý jste měli své pracoviště.
S olší se pracovalo dobře. Pravděpodobně vám výrobky ještě budou pracovat. Pomůže uchování v pilinách, lednici na balkoně, apod.
Možná bych pro příští kurz zkusil sehnat vysušenou lípu, aby tolik nehrozilo vypraskání. Nářadí bych omezil na řezbářskou sekeru, paličku, duté dláto, řezbářský nůž a lžičkovník.
Když jsem po kurzu dodělával tu lžičku, užíval jsem si flow tvoření bez vnímání času. Bylo to skvělé nezávisle na výsledku.
Přeji vám, ať takových chvil zažíváte hojnost. Premiérové Ivetě děkujeme za sycení našich žaludků i chutí.
Strana 1 z 4
- Začátek
- Předchozí
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
- Konec