Tento první kombinovaný kurz broušení a vyřezávání vznikl na váš popud po kurzu tesařiny z nehraněné kulatiny.

Žádný řezbář ani truhlář se neobejde bez dovednosti broušení. Přesto je to hodně ambiciózní naučit se základy obou disciplín během pouhých dvou dnů.

Trochu jsem z toho měl obavy, ale teď, po kurzu, mám pocit, že to smysl mělo. Myslím, že se ve vás hodně prohloubil vztah k řezným nástrojům i ke dřevu.

Díky Oldovi za fotodokumentaci. Já jsem nestihl udělat ani jednu fotku.

Škoda že nebylo víc času na zpětnou vazbu. Po páteční teorii jsem nebyl se sebou moc spokojený. Chtělo by to držet se víc osnovy a dát tomu větší strukturu a snad i stručnost. Sobotní a nedělní praxe se mi moc líbila. Řezbářské lavice se myslím osvědčily a každý jste měli své pracoviště.

S olší se pracovalo dobře. Pravděpodobně vám výrobky ještě budou pracovat. Pomůže uchování v pilinách, lednici na balkoně, apod. 

Třešeň

 

Možná bych pro příští kurz zkusil sehnat vysušenou lípu, aby tolik nehrozilo vypraskání. Nářadí bych omezil na řezbářskou sekeru, paličku, duté dláto, řezbářský nůž a lžičkovník.

Když jsem po kurzu dodělával tu lžičku, užíval jsem si flow tvoření bez vnímání času. Bylo to skvělé nezávisle na výsledku.

Přeji vám, ať takových chvil zažíváte hojnost. Premiérové Ivetě děkujeme za sycení našich žaludků i chutí.

signature