ObalovanePampelisky

Naučte se připravovat chutná veganská jídla z převážně místních sezónních surovin bez obav a navíc v kruhu dalších žen. 

Zima: 4. - 6. prosinec 2020

Jaro: 23. - 25. duben 2021

Léto: 2. - 4. červenec 2021

Podzim: 17. - 19. září 2021

Zima: 26. - 28. listopad 2021

začátek vždy v pátek v 18:00, konec v neděli po obědě

Lektor: Markéta Mikušíková

Cena:  2.200 Kč zahrnuje kurzovné, více než plnou penzi (od páteční večeře do nedělního oběda), vzorky na ochutnání s sebou, tištěné recepty

Prostředí, kde se kurz koná, můžete vidět v pořadu ČT 1 "Co naše babičky uměly a my jsme zapomněli"

Když jsme s pořádáním kurzů u nás začínali, měli jsme téměř jasnou představu "správného" stravovacího režimu :-) Dnes vidíme stravování více z nadhledu a o to víc si užíváme diskuzí u společného talíře během kurzů. Vždy se snažíme připravit pokrmy tak, aby chutnaly i kurzantům, kteří se stravují konvenčně. Zároveň nechceme moc slevit z požadavků zohledňujících mimo jiné přirozenost, etiku, dostupnost, zdraví a samozřejmě chuť.

crownprinceKaždé roční období si říká o různé přípravy pokrmů. Dozrávají jiné druhy ovoce a zeleniny, v létě potřebujeme chladit, v zimě zahřívat. Proto jsou vypsány hned kurzy čtyři. Všechny mají jedno společné. Vyhneme se používání živočišných produktů a cukru. Budeme vařit i nevařit převážně ze surovin našeho klimatického pásma. Zapojíme do kurzů naši zahradu. Vybavíme vás tipy, jaké suroviny používat, kde je pořídit. Nebudeme vás do ničeho nutit :-) 

Kurz je pro úplné začátečníky, kteří zvažují nebo se již rozhodli pro změny v jídelníčku. Zároveň pro zkušenější, aby si obohatili repertoár osvědčených jídel. Je vhodný i pro ty, kdo by rádi pochopili a podpořili ostatní členy rodiny, kteří se již na cestu alternativ ve stravování vypravili.

S sebou: zástěru, oblíbený nůž (pro ty, kteří se chtějí prakticky zapojit do vaření), dvě krabičky na vzorky, pohodlné oblečení do kuchyně, na procházku i na zahradu

Hlaste se emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jaro. 
Divoké byliny v kuchyni (pesta, saláty, "špenáty", pomazánky), jedlé květy, jarní pickles, kváskový chléb, divoké polévky, seitan (obilná bílkovina), nákypy ...

Léto. 
Zálivky na saláty, sushi, letní pickles, jednoduché kimchi, seitan, pomazánky, dobroty k ohni, studené polévky, veganský parmazán, pesto, jedlé květy, ochutnávka a návod na zavařování bez cukru, napařovaný kváskový chléb, zmrzlina ...

Podzim.
Zimní pickles, konzervování sezónního ovoce (bez cukru) a ochutnávky loňských zavařenin (skutečně vydrží:-), dýňové recepty, kváskový chléb, seitan, pomazánky, jablečný ocet, švestkové dobroty, pirohy, karbanátky ...

Zima. 
Vánoční menu jinak (jde to i bez kapra), "cukr"oví pečené i nepečené, tipy na přírodní vánoční dekorace, sváteční lahůdky (kváskový chléb, "tlačenka", pomazánky, dipy, chipsy, záviny) ...