IMG 0027

Naučte se připravovat chutná veganská jídla z převážně místních sezónních průmyslově neupravovaných potravin. 

Jaro: 26. - 28. dubna 2019

Léto: 14. - 16. června 2019

Podzim: 20. - 22. září 2019

Zima: 22. - 24. listopadu 2019

začátek vždy pátek v 18:00, konec v neděli po obědě

Cena:  2200 Kč zahrnuje kurzovné, plnou penzi (od páteční večeře do nedělního oběda), vzorky na ochutnání s sebou; tištěné recepty, návody a doporučení; ubytování ve vlastním spacáku

Když jsme s pořádáním kurzů u nás začínali, měli jsme téměř jasnou představu "správného" stravovacího režimu :-) Dnes vidíme stravování více z nadhledu a o to víc si užíváme diskuzí u společného talíře během kurzů. Vždy se snažíme připravit pokrmy tak, aby chutnaly i kurzantům, kteří se stravují konvenčně. Zároveň nechceme moc slevit z požadavků zohledňujících mimo jiné přirozenost, etiku, dostupnost, zdraví a samozřejmě chuť.

Často jste projevovali zájem i o kurzy vaření. Čas dozrál, životní okolnosti se také přiklonily a tak jsou tu.

Každé roční období si říká o různé přípravy pokrmů. Dozrávají jiné druhy ovoce a zeleniny, v létě potřebujeme chladit, v zimě zahřívat. Proto jsou vypsány hned kurzy čtyři. Všechny mají jedno společné. Vyhneme se používání živočišných produktů a cukru. Budeme vařit i nevařit převážně ze surovin našeho klimatického pásma. Zapojíme do kurzů zahradu. Vybavíme vás tipy, jaké suroviny používat, kde je pořídit. Nebudeme vás do ničeho nutit :-)

IMG 0107chleba

Kurz je pro úplné začátečníky, kteří zvažují nebo se již rozhodli pro změny v jídelníčku. Zároveň pro zkušenější, aby si obohatili repertoár osvědčených jídel. Je vhodný i pro ty, kdo by rádi pochopili a podpořili ostatní členy rodiny, kteří se již na cestu alternativ ve stravování vypravili.

S sebou: zástěru, oblíbený nůž (pro ty, kteří se chtějí prakticky zapojit do vaření), dvě krabičky na vzorky, pohodlné oblečení do kuchyně i na zahradu

Hlásit se nebo dotázat na doplňující informace se můžete zasláním emailu na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jaro. 26. - 28. dubna 2019
Divoké byliny v kuchyni (pesta, saláty, "špenáty", pomazánky), jarní pickles, kváskový chléb, divoké polévky, seitan, nákypy ...

Léto. 15. - 16. června 2019
Zálivky na saláty, sushi, letní pickles, jednoduché kimchi, seitan, pomazánky, dobroty k ohni, studené polévky, veganský parmazán, pesto, jedlé květy, ochutnávka a návod na zavařování bez cukru, napařovaný kváskový chléb, zmrzlina ...

Podzim. 21. - 22. září 2019
Zimní pickles, konzervování sezónního ovoce (bez cukru) a ochutnávky loňských zavařenin (skutečně vydrží:-), dýňové recepty, kváskový chléb, seitan, pomazánky, jablečný ocet, švestkové dobroty, pirohy, karbanátky ...

Zima. 23. - 24. listopadu 2019
Vánoční menu, cukroví pečené i nepečené, tipy na přírodní vánoční dekorace, silvestrovské lahůdky (kváskový chléb, "tlačenka", pomazánky, dipy, chipsy) ...