Koncem září 2011 jsme navštívili rakouský Krameterhof - hospodářství Seppa Holzera. Ne nadarmo mu přezdívají agrární rebel. Velká část povídání byla o boji s úřady a špatné politice Evropské Unie. Já jsem s ním ve většině názorů zajedno, ale přecejen jsem do Krameterhofu přijel hlavně za praktickými zkušenostmi, které bychom mohli aplikovat při budování soběstačného hospodářství.

Před cestou jsem měl připravené některé dotazy, na které bohužel nedošlo. Sepp je mistr ve vyhýbání se odpovědím. Buď nechce levně prozradit své praktiky, nebo by odpověď mohla odhalit, že všechno nejde tak jednoduše samo, jak to prezentuje.

Každopádně se ale může každý od Seppa spustu věcí naučit. Jeho rozlet je obrovský, nebojí se opravdu ničeho. Návštěva člověka motivuje k vlastnímu experimentování a tím se dá naučit asi nejvíc. Tradované "pravdy" akorát svazují člověku ruce. Možné je totiž úplně všechno.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Letošní výlet do Krameterhofu 12.-13.9.2013 organizuje mimo jiné Pavlína Koubková. http://doglove.cz/index.php/component/content/article/17-uncategorised/103-vylet