02Zde se naučíte, jak nabrousit nůž, hoblík, dláto, sekyru, poříz a třeba i břitvu. Ostrost nástroje je nutností pro kvalitní a příjemnou práci. Povíme si i trochu teorie. Díky tomu porozumíte různým úhlům a tvarům fazet. Budete vědět, jaké ostří se hodí pro jaký typ práce. Popíšeme si různé metody broušení s použitím různých brusných nástrojů a pomůcek.

 

Termín: 8. - 10. června 2018 (příjezd v pátek na večeři v 19:00 hodin, odjezd v neděli v odpoledních hodinách)

Místo konání: Skryje v okr. Rakovník

Lektor: Dan Mikušík

Strava: Pestrá, veganská (2x snídaně, 2x oběd, svačina, 2x večeře)

Ubytování: V podkroví bývalé stáje za cenu 200 Kč/os/noc (rezervujte si místo v rámci přihlášky), ve vlastním stanu (zdarma) nebo pod nějakým přístřeškem (zdarma).

Cena: 2.880 Kč. Zahrnuje lektorné a jídlo.

Maximální počet účastníků: 10

Teoretická část:

  • hoblikPovíme si o tom, co vlastně vytváří kvalitní ostří
  • geometrie fazet
  • postup při broušení
  • potřebné vybavení a možné alternativy

Praxe:

V praktické části budete cvičit převážně ruční broušení na kamenných blocích. Možná dojde i na práci s pilníkem a smirkovým papírem pro opravení geometrie čepele.

Před kurzem vám pošlu informace o potřebném vybavení. Každý bude používat své vlastní vybavení a brousit své nástroje.

Můžeme brousit:

  • nože
  • nůžky
  • dláta
  • hoblíky
  • pořízy
  • sekyry
  • břitvy
  • motyky :-)

nasada sekyra

Registrace:

Hlaste se emailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Uveďte, jestli si přejete rezervovat ubytování.