Jednodenní kurz naklepávání kosy
Aby kosa kosila sama ... a váš praděda neměl co dodat Co se na kurzu naučíte
|
Jednodenní kurz kosení
Až se naučíte dobře připravit svou kosu (to železné), seřídit kosiště a rozpohybovat své tělo do ladných pohybů, nebudete již chtít naslouchat vibracím motorové sekačky, zažívat připoutanost k matrixu elektrické či ropné sítě. S mixováním brouků bude také konec. S kosou můžete bez rámusu udržovat louku, sad i klasický trávník kolem domu. Ten se vám po čase odmění svou pestrostí a vitalitou.
Kurzy přírodního vaření v ženském kruhu
Naučte se připravovat chutná rostlinná jídla z převážně místních sezónních surovin bez obav, že by někomu nechutnala. Příprava jídla není pouze o obstarání ingrediencí a dodržení "správného" postupu. Jsou to také emoce, fantazie, kreativita, improvizace a radost.
Jaro 2024: 19. - 21. duben
Léto 2024: 21 - 23. červen
Podzim 2024: 27. - 29. září
Zima 2024: 6. - 8. prosinec
začátek vždy v pátek v 18:00, konec v neděli po obědě
Lektor: Markéta Mikušíková
Cena: 3.500 Kč zahrnuje kurzovné, více než plnou penzi (od páteční večeře do nedělního oběda), tištěné recepty
Prostředí, kde se kurz koná, můžete vidět v pořadu ČT 1 "Co naše babičky uměly a my jsme zapomněli"
Ve spolupráci s nakladatelstvím Walden Press se nám podařilo vydat na začátku roku 2024 rostlinnou, lokální a sezónní kuchařku, která bude na kurzech k nahlédnutí i zakoupení.