koseni 061Sobota

Oběd: Brokolicová polévka s estragonem, polenta s červenou čočkou, celerová "slaninka", lisovaný ledový salát s ředkvičkami, kvašená zelenina, opražená slunečnicová semínka, raw chipsy (předem namočená sezamová, dýňová a konopná semínka; mrkev, řepa, cibule, česnek, shoyu - vše projde šnekovým "drtičem", rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 41°C.)

Svačina: Ovesno burizonové koule. Na slunečnicovém oleji zpěníme ječný slad (doporučuji Dobroslad), přidáme předem opražené ovesné vločky, posekané ořechy, slunečnicová semínka, rozinky, kustovnici, skořici. Odstavíme a vmícháme rýžové pukance - burisony. Ještě vlažné tvarujeme do koulí nebo necháme vychladnout rozprostřené na plechu. 

Večeře: Celozrnné těstoviny se zeleninovo-seitanovou omáčkou, smažený bezový květ, salát z bílé ředkve, opražená slunečnicová semínka ...

 Neděle

1. Snídaně: Meloun, ovesno burizonové koule. 

2. Snídaně: Jáhlová kaše, rozvar z předem namočených rozinek, opražené ořechy, domácí kváskový chléb s raw "tataráčkem" (rozmixovaná sušená rajčata, olivový olej, kapie, jarní cibulka, česnek, pepř, sůl. Vše smíchat s pomačkaným avokádem)

Oběd: Rýže s cizrnou, mrkví a pórkem, kimchi, salát z červené řepy, okurky, pražená slunečnicová semínka, naklíčené mungo. 

Za foto díky Pavlovi Ovsíkovi.