06

Pátek 

Večeře: Jarní nádivka. Do uvařených jáhel přidáme osmahnutou cibuli, bílé i uzené nastrouhané tofu, spařené a nasekané kopřivy, nasekaný medvědí česnek, muškát, dochutíme shoyu. Rukama promícháme, rozprostřeme na plech a necháme vychladnutím ztuhnout. Kimchi; Raw chips - Předem namočená semínka (slunečnicová, dýňová, chia, lněná), řepa, petržel, mrkev, cibule, medvědí česnek (již s olivovým olejem a solí nebo čerstvý), shoyu. Vše projde šnekovým "drtičem" nebo se jemně nastrouhá popř. rozmixuje, rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 42°C. Před usušením lze na hmotu připlácnout květy sedmikrásek, list jetele, květ hluchavky, fialky, modřence ...; salát z ledového salátu, celeru, umeocta; napařená brokolice; rajče.

Sobota07

Snídaně: Kaše z celozrnné rýže a jáhel, jablečný rozvar s rozinkami a skořicí, pražené lískové ořechy, tahini, mrkev, jarní zelí, slunečnicová semínka. Kváskový chléb + raw pomazánka (rozmixovaná sušená rajčata, olivový olej, kapie, jarní cibulka, česnek, pepř, sůl; vše smíchat s pomačkaným avokádem)

Oběd: Kopřivová polévka s mědvědím česnekem. Spařené nasekané kopřivy, nadrobno nasekaný medvědí česnek, cibule, brambory, mrkev, pepř, muškát, sůl, zeleninový vývar, shoyu. Vše uvařit a rozmixovat. Lze zahustit zbytkem ranní kaše. Pražená semínka a sedmikrásky na ozdobu. Polenta (žlutá a zelená - s medvědím pestem), cizrna se zeleninou (cibule, paprika, mrkev, celer, řapíkatý celer, batáty, rajčatový protlak), oregano, skořice, shoyu, sůl a pepř. Ředkvičkové vodní pickles, okurka, raw chips. 

Svačina: Kukuřičný dezert. Kukuřičná krupice, voda (1:4), slad, kokos, rozinky - smíchat přímo na plechu a upéct. Top: Povařená domácí zavařenina (bez cukru) rybízu černého a červeného s agarem.   

Večeře: Pšeničné celozrnné těstoviny, pesto (rozmixovaná předem namočená slunečnicová semínka, medvědí čenek, olivový olej, sůl, citrón, kostivalové listy, pár listů večernice vonné), veganský parmezán (opražené kešu rozmixované s česnekem a trochou soli), soyada s koprem, osmažený květ pampelišky (těstíčko z hrašky, bílé mouky, kukuřičného škrobu), naklíčené mungo, ledový salát, fenykl, burák ve wasabi.  

08Neděle

Snídaně: Kaše z ovesných vloček a zbytku sobotní kaše :-) Hruškový rozvar s kustovnicí, mrkev, brokolice, fazolový lusk, tahini, pražené ořechy a slunečnicová semínka. Kváskový chléb + paprikový hummus (cizrna, pečená kapie, paprika, citrón, sůl, olivový olej)

Oběd: Jarní polévka (uvařená zelenina zahuštěná žitným kváskem); bulgur; "boršč" (řepa, celer, mrkev, batáty, kedlubna, petržel, rajčatový protlak, cibule, bobkový list, nové koření); pickles z mrkve, zelí, cibule; raw chips, mungo, paprika, ředkvička, nakládaná pampelišková poupata (ta jsem vám zapomněla dát :-(  

Svačina: Puding - kukuřičný škrob, ovesné mléko, zbytek ranní kaše, vanilka, skořice, slad, rýžový sirup.