IMG 0019

Pátek 

Večeře: Kuskus se zeleninou a houbami, smažené květy pampelišek, lisovaný salát (ledový salát, řapíkatý celer, umeocet), pickles, gomasio z černého sezamu, salát z červené řepy, (uvařená řepa, kvalitní hořčice, soyada, umeocet, olivový olej), raw chips - předem namočená semínka (slunečnicová, dýňová, chia, lněná, ...), řepa, petržel, mrkev, cibule, medvědí česnek (již s olivovým olejem a solí nebo čerstvý), shoyu. Vše projde šnekovým "drtičem" nebo se jemně nastrouhá popř. rozmixuje, rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 42°C. Před usušením lze na hmotu připlácnout květy sedmikrásek, list jetele, květ hluchavky, fialky, modřence ... 

SobotaIMG 0022

Snídaně: Kaše z ovesných vloček a jáhel, hruškový rozvar s kardamonem, sladem, rakytníkem, chia semínky, pražené lískové ořechy, blanšírovaná zelenina, tahini, slunečnicová a dýňová semínka. Kváskový chléb (žito, dvouzrnka, sůl, kmín, kvásek, semínka) + pažitková pomazánka s medvědím česnekem (povařené tofu, soyada, sůl) 

Oběd: Kopřivová polévka s mědvědím česnekem. Spařené nasekané kopřivy, medvědí pesto, cibule, brambory, mrkev, muškát, sůl, zeleninový vývar, shoyu, zbytek ranní kaše. Vše uvařit a rozmixovat. Polenta, seitanový guláš (cibule, hlíva, kedlubna, kmín, sůl, paprika, jarní cibulka), rajče, ředkvička, lisovaný salát (ledový, "čínské zelí"), kvašené okurky, do umeocta naložená poupata pampelišek.

Svačina: Kváskový koláč s červeným a černým rybízem, jostou, rozinky; posypka (celozrnná mouka, kokos, olej, sirup). Pro děti puding (vanilkový puding, slad, skořice, vanilka)

Večeře: Risoto z bílé basmati rýže (kukuřice, hrášek, cibule, uzené tofu a tempeh, kari), naklíčená červená čočka, kimchi, okurkový salát, rajče, tempura (mrkev, celer, daikon; těstíčko: hraška, bílá mouka, kukuřičný škrob) 

IMG 0035Neděle

Snídaně: Kaše z ovesných vloček a kukuřičné krupice, jablečný rozvar s rozinkami, mrkev, jarní zelí, brokolice, tahini, pražené mandle, slunečnicová a dýňová semínka, gomasio z černého sezamu. Kváskový chléb + raw tataráček (rozmixovaná sušená rajčata, olivový olej, kapie, jarní cibulka, česnek, pepř, sůl; vše smíchat s pomačkaným avokádem)

Oběd: Petrželový krém (petržel, cibule, trochu celeru, rýžová mouka, zeleninový vývar, sůl, posypka). Oves s rýží, ragú z červené čočky a batátů, raw chips, kvašené ředkvičky (umeocet, voda 1:4), paprika, napařená brokolice (tu jsme vám zapomněli dát :-(  

Svačina: Jáhlové koule obalené v kakau (jáhly, mandle, sušené ovoce, sušené rýžové mléko, javorový sirup)