Fotografie 0127

Pátek 

Večeře: Jarní nádivka (jáhly, cibule, petržel, mrkev, uzené tofu, kopřivy, medvědí česnek), lisovaný salát (ledový salát, listy pampelišek, umeocet), pickles kimchi, salát z červené řepy (uvařená řepa, kvalitní hořčice, hořčičná semínka, umeocet, olivový olej), raw chips - předem namočená semínka (slunečnicová, dýňová, chia, lněná), mrkev, cibule, medvědí česnek, shoyu - vše projde šnekovým "drtičem" nebo se jemně nastrouhá popř. rozmixuje, rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 41°C. Před usušením lze na hmotu připlácnout květy sedmikrásek, list jetele, květ hluchavky, fialky, modřence ... 

Sobota 

Snídaně: Kaše z ovesných vloček a celozrnné rýže, domácí jablečná povidla s rozinkami a skořicí, pražené vlašské ořechy, blanšírovaná zelenina, tahini, slunečnicová a dýňová semínka. Kváskový chléb (žito, dvouzrnka, sůl, kmín, kvásek) + raw tataráček (rozmixovaná sušená rajčata, olivový olej, kapie, česnek, medvědí česnek, pepř, sůl, zralé avokádo. Pokud koupíte nezralé, je pravděpodobnější, že vám doma dozraje v papírovém sášku. 

Oběd: Kopřivová polévka s mědvědím česnekem. Spařené nasekané kopřivy, medvědí česnek, cibule, brambory, jáhly, mrkev, muškát, sůl, zeleninový vývar, shoyu. Uvařit a rozmixovat (kopřivy a česnek nakonec). Celozrnná rýže s ovsem, seitanový guláš (cibule, seitan, hlíva, petržel, kmín, sůl, paprika, majoránka), okurka, ředkvička - umeoctové pickles (umeocet, voda 1:2-3). 

Svačina: Kukuřičný dezert. Kukuřičná krupice, voda (1:4), slad, kokos, rozinky, slunečnicová semínka - smíchat přímo na plechu a upéct. Top: Josta s agarem a šťávou z třešňového kompotu (bez cukru).  

Večeře: Bulgur se zeleninou, tempeh, pickles, lisovaný salát, rajče na ozdobu. 

Neděle

Fotografie 0132Snídaně: Kaše z ovesných vloček, rýže a ovsa, rozvar s rozinkami, arónií a hruškou, blanšírovaná zelenina, tahini, pražené lískové ořechy, slunečnicová a dýňová semínka. Kváskový chléb + cizrnová pomazánka (cizrna, olej, sůl, tahini, citrón, římský kmín)

Oběd: Zeleninová polévka (cibule, paprika, mrkev, celer, řapíkatý celer, cizrna, tymián, skořice, shoyu, sůl).  Pohankové karbanátky, čočka, okurka, pickles.